dimecres, 16 de juliol del 2008

Dia 10: Nikko

Anem a Nikko





No sé que dir de Nikko, a banda que té un pont molt bonic, un temple preciós amb un porta impressionant (Yomei-mon) i que hi ha els tres micos savis que es tapen els ulls, les orelles i la boca. També hi ha la tomba d'Ieyasu Tokugawa que està custodiada per un gatet que impedeix que les rates el destorbin. També hi ha una pagoda majestuosa de cinc pisos. En fi, el parc té altres atractius per visitar.













Per menjar anem a un restaurant que té el menú enunciat en castellà. Tot i que fugim de tot el que sigui espanyol, aquesta vegada la gana i la curiositat poden més i entrem.



Un cop a dins, ens adonem que és una mica especial i que tothom que hi entra hi deixa missatges. La majoria deixen escrits que parlen meravelles del menjar.

En vistes d'aquesta propaganda demanem el menjar ben tranquils i comprovem que és deliciós. Oishii datta ne.







I com no, nosaltres també hi deixem empremta.







Bé, tampoc vam poder resistir-nos a preguntar pels rètols en castellà i si estudiaven castellà o si l'amo era espanyol i tal. La resposta va ser molt graciosa: primer ens van dir que ningú del restaurant s'havia parlar un borrall de castellà, bé això no és del tot cert, l'únic que sabia dir la mestressa era "UNO", i que tampoc tenien interès en aprendre'l (això no ens ho van dir directament, ja se sap són japonesos, però ho vam deduir). I segon, que ho van fer perquè hi ha molts d'espanyols de visita i així entraven a menjar ;-) .

Al final rematem el dia anant a fer la bugada a la coin laundry que hi ha a prop del ryokan. Això de les màquines per fer la bugada és molt pràctic, ja que et permet no haver de dur tanta roba i la tens neta i assecada en un tres i no res. L'únic que has de fer per localitzar-les és preguntar on n'hi ha a la recepció del ryokan o a l'oficina de turisme i t'ho assenyalen en el mapa.

I com que ens adonem que estem als banys públics que surten a la foto de la guia de la Vero, planifiquem anar-hi a l'endemà, cosa que varem fer i va ser genial. Uns banys amb el Fuji san a la paret i amb aigua de te.